Waarom kiezen voor een backbar op een bedrijfs- of bestelbus?
Een backbar is een afgeronde buis aan de achterzijde van de bedrijfswagen. Natuurlijk is een backbar een mooie afwerking, maar het heeft zeker een functionele waarde: de achterbar biedt namelijk ook bescherming tegen carrosserieschade bij lichte aanrijding. Sidebar.nl levert al meer dan 20 jaar backbars voor alle gangbare merken en typen bedrijfsbussen. Hoogwaardig RVS, eenvoudige montage, snelle levering op locatie en een persoonlijk advies kenmerken onze werkwijze. 24/7 online met gebruiksvriendelijke keuzemenu's. Kwaliteit is waar Sidebar.nl voor staat!
Voordelen RVS backbars:
- Optimale carrosseriebescherming
- Dichtgelaste uiteinden; backbar heeft geen losse dop
- Montage op bestaande uitsparingen
- Montage zonder boren
- Montagemateriaal en handleiding meegeleverd
- Geleverd in stootvaste, duurzame verpakking
Veelgestelde vragen over sidebars voor bedrijfsbussen
Hoe kies ik de juiste backbar voor mijn bedrijfsbus?
Gebruik onze keuzehulp die bij de gekozen backbar staat. U vult het merk, model en bouwjaar van uw bedrijfswagen in, en ziet meteen welke backbar geschikt is. Komt u er alsnog niet uit, of heeft u specifieke wensen? Geen probleem. Onze specialisten denken graag met u mee en geven persoonlijk advies, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt voor uw voertuig.
Is een backbar geschikt voor elektrische voertuigen?
Ja, de backbars zijn ook geschikt voor elektrische voertuigen. Bij de ontwikkeling van deze backbars is rekening gehouden met de specifieke kenmerken van elektrische bedrijfswagens, zoals het gewicht, de positionering van accu’s en de vaak iets andere afmetingen. Geef in de keuzehulp eenvoudig aan welk type bus u heeft, zodat u alleen passende opties te zien krijgt. Zo bent u verzekerd van een goede pasvorm en een optimale bescherming, ook als u elektrisch rijdt.
Is de montage van een backbar lastig?
Alle acherbars worden geleverd met montagemateriaal en een montagehandleiding. Een backbar wordt gemonteerd op de uitsparingen die af fabriek in het chassis zitten, zodat er geen schade ontstaat aan het chassis. Boren is dus niet nodig. Dat maakt de montage van een backbar eenvoudig. Het duurt slechts zo’n 30 tot 60 minuten.
Kan een backbar op een andere auto worden gemonteerd?
Dit is mogelijk, maar alleen wanneer de kenmerken automerk-, autotype, bouwjaar en aandrijving identiek zijn aan de auto waar de backbar vanaf komt. De montagesteunen zijn namelijk gerelateerd aan de specificaties van de auto. Het verwijderen van een backbar en het monteren op een andere auto is heel eenvoudig.
Kan ik een backbar als instap gebruiken?
Nee. Een backbar is niet het geschikte product om als instap te gebruiken. De ronde buizen bieden geen veilige grip. De voornaamste functie van een backbar is de carrosserie bescherming bieden tegen schade. Sidebar.nl levert voor de meeste voertuigen functionele opstappen. Hiermee stap je wel eenvoudig in de auto. Opstappen zijn verkrijgbaar voor voertuigen met- en zonder Trekhaak.
Kan ik een backbar op maat laten maken voor specifieke toepassingen?
Helaas zijn wij niet de juiste partner als u een volledig op maat gemaakte backbar zoekt. Onze backbars zijn ontworpen voor een groot aantal gangbare voertuigen en toepassingen en worden geleverd in vaste afmetingen en uitvoeringen. Wel bieden we een ruime keuze aan modellen voor verschillende merken en typen bedrijfswagens.
Zijn backbars veilig?
Backbars bieden de achterzijde van de auto optimale bescherming. Qua veiligheid is de montageset zó ontwikkeld dat de bar voldoende afstand van de carrosserie heeft om veerkrachtig genoeg te zijn bij een lichte aanrijding. Een backbar vangt de klap van een aanrijding deels op, zodat de schade enigszins beperkt wordt.
Hoe onderhoud ik mijn backbar?
Als u de backbars maandelijks met een lauw sopje een wasbeurt geeft, blijven ze netjes. Doe dit ook direct na een paar dagen vorst. Zo voorkomt u dat pekel nare plekjes achterlaat op het RVS.
Ik zie roestplekjes op het RVS?
Ziet u kleine roestplekjes op het RVS? Dan heeft u te maken met vliegroest.
Vliegroest ontstaat wanneer kleine staaldeeltjes op RVS neerdwarrelen en in contact komen met vocht; ze lossen op en veroorzaken dit beeld. Dit komt voor bij bussen die regelmatig nabij treinrails staan of in industriegebieden rijden.
Andere boosdoeners zijn de aerosolen in zilte lucht in kustgebieden. Kleine druppeltjes zeewater worden door de wind meegenomen vanuit de zee, vervolgens verdampen ze, waardoor de zout- en chlorideconcentratie verder toeneemt. Vliegroest kan eenvoudig verwijderd worden met een katoenen doek en wat Metal Polish.
Staat uw vraag niet in onderstaande lijst? Bel ons gerust op 0756407973 of neem contact op.